Medlemsinfo

Rapport från Fäviken Game Fair 2011

2011-08-01

Fäviken Game Fair 2011

29-31 juli 2011

För 18:e året i följd så arrangerades jakt, fiske, hund och vildmarksmässan vid Åreskutans fot. Till mässan i år kom över 200 utställare och ca 28 000 besökare. På kvällarna bjöds det på underhållning och samkväm.

Vädret var strålande hela helgen som det oftast brukar vara.

Mässan började på fredag och nytt för i år för SVÄ:s del var att vi dela montern med andra rasklubbar inom Älghundsklubben. Det var Jämtland-Härjedalens Älghundsklubb som var ansvariga och tillsammans med oss så var även Björnhundsklubben, Jämthundsklubben och Hälleforsaren närvarande. Det var tyvärr få hundar med, men vita älghundar och karelisk björnhund fanns med och kunde visa upp sig under helgen. Vi tycker att vi får otrolig positiv respons när vi har hundar med som mässbesökarna kan titta på.

Vi hade gemensamma aktiviteter i montern, bla frågeslinga och möjlighet att gissa antal poäng på fina guldhorn. Dessutom så bjöds det på kaffe, kaka och godis.

Hundarna som var i vår monter var Vittflys Rozz (15 månader) och Wikstabergets Chapp (12 veckor). Hundarna deltog även i Jeppe Stridhs Hundägarskola, som hade två pass om dagen under mässans 3 dagar. Tufft, men lärorikt. Skönt att få en kompis i skogen och hemma som fungera bra med rätt lydnad. Våra hundar och förare gjorde ett kanonjobb och visade upp en positiv sida av den svenska vita älghundsrasen. Mycket beröm från Jeppe.

 

Inför nästa år kommer samarbetet med de övriga rasklubbarna och Jämtland-Härjedalens Älghundsklubb att utvecklas och en arbetsgrupp med representanter från varje rasklubb kommer att träffas under året.

 

Vid pennan!

Anette

 

Vi som jobbade var:

Thomas Norberg, Anette Nilsson, Stefan Machnow, Thomas Backström och Per-Arne Backström, med hundar och barn

Se bilder i bildgalleriet